Een leven opgebouwd uit een lange reeks van kleurrijke gebeurtenissen

Dinand 1950 - 2018

Dinand was een excentrieke persoonlijkheid met een talent dat al van jongs af aan in vorm en kleur tot uitdrukking is gekomen. Mede daardoor was zijn leven opgebouwd uit een lange reeks van kleurrijke gebeurtenissen.

Dinand studeerde af aan de kunstacademie en heeft daarna aanvankelijk als modeontwerper kleding ontworpen die wereldwijd werd geproduceerd. In het Hilversumse publieke leven was hij meer bekend als de toenmalige couturier/eigenaar van bruidsmode en avondkledingzaak ‘Couture Dinand’.

Tijdens zijn leven legde Dinand zich toe op het schilderen en het maken van collages. Zijn werk wordt het beste omschreven als magisch en surrealistisch, geinspireerd vanuit de natuur. Hij verbond de hedendaagse realiteit met een andere werkelijkheid, waardoor een hallucinerend beeld of droomeffect in zijn werken te zien zijn; deze hebben hierdoor nog steeds een magische uitstraling.

De natuur maakte volgens Dinand een ongrijpbare ontwikkeling door die door de mens is verstoord: “Als alle energiebronnen zijn uitgeput en een normaal leven niet meer mogelijk is, zal die energie aangevuld worden door een andere planeet.”